Wat kosten reclamemasten langs een snelweg?

Je hebt een succesvol bedrijf maar wilt nog succesvoller worden. Je zet radio, tv en online al maximaal in maar wilt echt opvallen. Dan kom je vanzelf uit bij opvallende reclamemasten langs de snelweg. Die maken echt impact. Maar wat kosten die gewilde reclamemasten?

Kosten reclamemasten en billboards

Omdat je, net als bij tv reclame, drukke en minder drukke periodes hebt worden de tarieven berekend op basis van beschikbaarheid en bereik. Dus wanneer het rustiger is, kosten reclamemasten langs de weg minder. Maar in spitstijden is het ook duurder. Je zag dat tijdens de coronapandemie er wel kortingen tot 50% werden gegeven. Dus zomaar een standaard antwoord kan niet precies worden gegeven wat een reclamemast kosten zal.

Reclamemasten langs drukke snelwegen

Omdat reclamemasten dus langs snelwegen en hele drukke snelwegen zoals de A1 staan, heb je de garantie dat veel mensen je billboard reclame zullen zien. Daarnaast kunnen mensen niet wegzappen van je billboads, zoals dit wel bijvoorbeeld op televisie het geval is. Ze zullen de snelwegreclame dus hoe dan ook zien. Daarnaast rijden veel mensen vaak dezelfde route. De kracht van herhaling treedt op met maximale marketing effecten.

Je kunt in de reclamebranche kiezen uit vele reclame aanbieders. Je bepaalt dus zelf op welke en vooral waar jouw reclamemasten komen te hangen in Nederland. Dit is vooral handig als jij je met jouw bedrijf wil richten op een bepaalde snelweg of regio. Heb je geen voorkeur omdat je landelijk verkoopt? Dan kun je op zoek naar de goedkoopste aanbieder met het meeste bereik.

Onderzoek naar snelwegreclame

Onderzoeken naar snelwegreclame hebben uitgewezen dat de tijd dat mensen naar jouw reclameboodschap kijken een kwestie van secondes is. Wanneer ze in de file staan hebben ze misschien meer aandacht voor jouw billboard, maar dit is vaak niet altijd het geval. De tekst op de boodschap moet kort, duidelijk en duidelijk leesbaar zijn, vandaar dat je vaak witte tekst op zwarte doeken zit, en anders om.

Adverteren op reclamemasten

Als je wilt adverteren op reclamemasten, dan moet je eigenlijk veel snelwegreclame offertes schrikken. Een goed mediabureau heeft inzicht in alle tarieven en aanbieders en is daarom vaak goedkoper uit voor jou. Je bespaart dankzij het bureau, dat bovendien veel werk voor je uit handen neemt en je behoud voor de bekende beginnersfouten die bedrijven maken wanneer ze voor het eerst op reclamemasten langs de snelweg te zien zijn.