Voeding en sporten zorgen ervoor dat je droog wordt

Iets wat je veel mensen vandaag de dag hoort zeggen is, ‘van sporten val je niet af’. Er heerst nog altijd bij een groot deel van de bevolking het geloof dat je alleen met diëten kan afvallen. Echter moeten deze uitspraken in de juiste context worden geplaatst. Wat vaak gebeurt, is dat mensen meer gaan eten, juist omdat ze hebben gesport. Meer hierover lees je bij de Droog Trainen Academie.

Hongergevoel

Dit kan als beloning zijn of om het hongergevoel weg te krijgen, maar wanneer deze extra ‘snack’ ongezond is, dan zal er in je vetpercentage en je gewicht inderdaad niks veranderen. Dit is relevant, omdat je om droog te worden namelijk niet per se hoeft af te vallen, maar het vetpercentage moet wel omlaag worden gebracht. Het komt zelfs heel vaak voor dat de je door een combinatie van sporten en niet meer eten alsnog op hetzelfde gewicht kan blijven, omdat vet wordt vervangen door spier.

Opgeslagen energie (vet) verbranden

Doordat je hetzelfde blijft eten, maar wel meer bent gaan sporten, gaat je lichaam automatisch opgeslagen vet als energiebron aanboren om het tekort aan te vullen. Aangezien bij dit proces de spiergroei wordt gestimuleerd, kan je dus kortweg stellen dat vet wordt omgezet in spier. In dat geval zou je gewicht gelijk kunnen blijven, maar word je wel droog. Het vetpercentage zal namelijk verder blijven zakken zolang je deze combinatie van voeding een sporten in stand houdt. Het is in dit geval dus een kwestie van zowel je voeding als je beweging aanpassen om ervoor te zorgen dat je spieren beter zichtbaar worden. Dan ben je pas echt droog.