Rimpels in het gezicht, crèmes en de facelift

Rimpels in het gezicht, dat is iets waar de meeste mensen niet bepaald blij mee zijn. Zeker als je het ouder worden maar niks vindt, dan zijn de rimpels een bevestiging van het feit dat het toch echt aan de gang is. Er zijn diverse stappen die genomen kunnen worden om de rimpels in de huid te verminderen. Zo doen veel mensen bijvoorbeeld bepaalde oefeningen. Dit kan ervoor zorgen dat de huid soepel blijft en uiteindelijk dus minder rimpels zal gaan vertonen. Deze oefeningen zijn op internet en in diverse bladen te lezen.

Smeersels en crèmes om rimpels te verminderen

rimpel cremeNatuurlijk zijn er ook diverse crèmes beschikbaar voor de mensen die dit willen voorkomen. Als je naar de gemiddelde drogisterij gaat of naar een andere winkel waar dergelijke producten verkocht worden, dan kun je veel vinden. Er is namelijk een heel erg grote markt voor deze producten.

Veel vrouwen hebben last van de rimpels en zien deze dan ook graag verdwijnen. Er zijn natuurlijk naast de eerder genoemde mogelijkheden, ook nog opties in de plastische chirurgie.

Sommige vrouwen kiezen hiervoor, het is natuurlijk niet iets om even een beslissing over te nemen. Bij dergelijke ingrepen zijn altijd risico’s die goed moeten worden doorgesproken met een arts (plastisch chirurg) die kan kijken naar de situatie.

Hoe werkt een facelift precies?

Wanneer iemand het besluit neemt om middels een operatie de rimpels in het gezicht te verminderen, dan gebeurd dit meestal in een kliniek of een ziekenhuis. Er wordt bij de huid voor de oren een klein incisie gemaakt. De chirurg zal de huis vervolgens strak trekken en opnieuw hechten. Op deze manier wordt de operatie gedaan en zorgt dus voor een strakker gezicht. Natuurlijk is het belangrijk om van te voren te bepalen hoe strak het getrokken moet worden, maar daar kan een chirurg naar kijken. Tegenwoordig kan de redelijke nauwkeurigheid bepaald worden hoe strak een gezicht moet worden.