Rijlessen – automaat vs. handmatig  

Er bestaat de opvatting onder veel mensen dat zij hun rijlessen moeten volgen in een schakelauto. Dit is een verkeerde gedachte, het is namelijk ook mogelijk om rijlessen te volgen in een automaat. Nu is het wel zo dat je hier een iets ander rijbewijs mee krijgt. Het is handig om hier even wat dieper op in te gaan om eventuele problemen te voorkomen. Je kunt de de beste rijschool utrecht eens bezoeken voor een proefles. 

Indien je gedurende je reguliere rijlessen ziet dat je veel moeite hebt met schakelen of je later toch van plan bent om automaat te gaan rijden dan kan je ervoor kiezen om rijlessen te volgen in een automaat. Het is in veel opzichten hetzelfde als het volgen van de normale soorten rijlessen. Je kunt altijd even met je rijschool bellen om te vragen naar de opties. 

Verschillen met normale rijlessen

Een groot verschil tussen het rijden in een automaat en een normale auto is dat een automaat een stuk eenvoudiger is om te besturen. De auto zal zichzelf aanpassen aan de snelheid. Het enige wat je zelf hoeft te doen is het houden van controle over het voertuig.  

Een rijbewijs voor automaat is met name bedoelt voor de mensen die het lastig vinden om in een schakel te rijden. Een nadeel van dit automaat-rijbewijs bij autorijschool den haag is dat je alleen maar in een automaat mag rijden. Mocht je dus een keer moeten rijden maar is het geen automaat maar een auto met schakelbak dan mag je deze helaas niet besturen. Mensen met een normaal rijbewijs mogen wel weer in beide auto’s rijden.